ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΡΟΛΟΓΙΑ»

14ο Συνέδριο «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία»

9-11 Νοεμβρίου 2023 (διαδικτυακά)

Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»/ΙΕΛ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας/Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης (ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ), τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), την Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ), την Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας (ΕΕΜ) και το Ελληνικό Δίκτυο Ορολογίας (ΕΔΟ) διοργανώνουν το 14ο Συνέδριο «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία» που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου 2023. Το φετινό Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην αρχαία φιλόσοφο και μαθηματικό Υπατία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση αφενός της σημερινής κατάστασης της ελληνικής γλώσσας στην ορολογική της διάσταση και αφετέρου αρχών, μεθόδων, πρακτικών και εργαλείων της σύγχρονης επιστήμης της Ορολογίας και της εφαρμογής τους στην ελληνική γλώσσα – μονογλωσσικά και/ή διαγλωσσικά – για την προώθηση της ορολογικής έρευνας και τη συμβολή στον σύγχρονο ορολογικό εμπλουτισμό της ελληνικής γλώσσας.

Αιτήσεις εγγραφών: ως τις 7 Νοεμβρίου 2023.

Εγγραφές για μέλη ΕΚΠΑ 35 ευρώ και για φοιτητές 10 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται ο ηλεκτρονικός τόμος των ανακοινώσεων. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο σύνδεσμος για την παρακολούθηση της Ανοικτής Συζήτησης με θέμα "Έμφυλη και συμπεριληπτική γλώσσα και ορολογία" θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου:

https://eleto.gr/el/ekdiloseis/synedria-orologias/14o-synedrio-elliniki-glossa-kai-orologia-diadiktyako-9-11-noemvrioy-2023/